Hide

To give you the best possible experience, this site uses cookies. Continuing to use this site means you agree
to our use of cookies. If you'd like to learn more about the cookies we use please find out more

Agenda

Agenda | Presentations | Attendees | Directions | Accommodation

 

GOVST-I Meeting Agenda

 

Presentations will be motivated with the following questions prior to the meeting:

SeesionDetails
Session 1: OverviewIntroduction to GODAE OceanView: What is the status, plans, progress and issues related to development of GODAE OceanView?
Session 2: Work planCo-chairs to provide a discussion paper/presentation on proposed objectives of a 5-year work plan and how to implement it.
Session 3: Task TeamsUpdate (for existing Task Teams (TTs)) and future plans for TTs: What is the status, plans, progress and issues related to TTs?
Session 4: National reportsWhat is the status, plans, progress, strengths and weaknesses of each national effort?
Session 5: Summer SchoolStatus of summer school organisation
Session 6: Special IssueGODAE Special Issue - Oceanography Magazine publication
Session 7: CollaborationsGOVST links with international research/intergovernmental groups

 

Proposed presentations – Presenters to be confirmed (Name tags to be provided)

Location: Mercator-Ocean, "A" Building - Room A20 Ground floor

Day 1 - Monday, 8 June 2009

09:00 - 09:10 Eric Dombrowsky (ED)/Andreas Schiller (AS) - Welcome and workshop objectives

Session 1: Introduction and overview of GODAE OceanView plans/responsibilities (AS, ED & Kirsten Wilmer-Becker (KWB))

 

09:10 - 09:40 The scope of GODAE OceanView (AS & ED)

09:40 - 10:10 Objectives (discuss a 5-year plan) (AS & ED)

10:10 - 10:40 International relationships (ownership & linkages) (AS & ED)

10:40 Coffee/tea break

11:10 - 11:40 Task teams (also discuss the formation of new task teams – coupled ocean/atmos    modelling and forecasting ?) (AS & ED)

11:40 - 12:00 Membership (AS, ED & KWB)

12:00 - 12:30 Organisation of GODAE OceanView - Report from the project office (KWB)

12:30 Lunch

12:30 - 14:30 Patrons' Group Meeting (incl. lunch) in room 201 or 210)

                    [Patrons and co-chairs only]

 

The main meeting will resume at 14:30

Session 2: Presentation of draft paper and discussion of work plan for the next 5 years

 

14:30 - 15:00 Report from JCOMM/IOC (Jean-Louis Fellous)

15:00 - 15:30 Report from ET-OOFS (Gary Brassington)

15:30 Coffee/tea break

16:00 - 17:30 First discussion of work-plan for the next 5 years (AS & ED) (to be continued on day 3)

 

17:30 End of Day 1

 

 

Day 2 - Tuesday, 9 June 2009
Session 3: Reports from the (established) GODAE OceanView Task Teams (summaries of previous activities and future plans) (TT chairs)

 

09:00 - 09:30 Intercomparison TT (Fabrice Hernandez, Matt Martin)

09:30 - 10:00 OSE TT (Peter Oke, Gilles Larnicol)

10:00 - 10:30 Coastal TT (Pierre De Mey, Villy Kourafalou)

10:30 Coffee/tea break

11:00 - 11:30 Ecosystem TT (Pierre Brasseur, Niki Gruber)

Session 4: Reports/response from representatives of the national forecasting systems (part 1)

 

11:30 - 12:00 BLUElink, Australia (Gary Brassington - GB) (30 min)

12:00 - 12:30 C-NOOFS, Canada (Fraser Davidson) (30 min)

12:30 Lunch

14:00 - 14:30 FOAM, NCOF, UK (Matt Martin) (30 min)

14:30 - 15:00 HYCOM/NCODA, USA (Eric Chassignet, Jim Cummings) (30 min)

15:00 - 15:30 Mercator-Ocean, France (Nicolas Ferry) (30 min)

15:30 Coffee/tea break

16:00 - 16:30 MFS, Italy (Srdjan Dobricic) (30 min)

16:30 - 17:00 MOVE/MRI.COM, Japan (Masafumi Kamachi) (30 min)

17:00 - 17:30 NLOM/NCOM (Pat Hogan) (30 min)

 

17:30 End of day 2

 


19:00 Dinner - place to be confirmed (self-pay)

Day 3 - Wednesday, 10 June 2009
Session 4: Reports/response from representatives of the national forecasting systems (part 2)

 

09:00 - 09:30 RTOFS, NCEP (Hendrik Tolman) (30 min)

09:30 - 10:00 TOPAZ, Norway (Laurent Bertino) (30 min)

Session 5: GODAE Summer School

 

10:00 -10:30 GODAE Summer School – status report (Gary Brassington)

10:30 Coffee/Tea break

Session 6: GODAE Special Issue (TOS)

 

11:00 - 11:30 GODAE Special Issue – status report (Pierre-Yves Le Traon, Mike Bell, KWB)

Session 7: GOVST linkages with international research/intergovernmental groups – Reviews

 

11:30 - 12:00 MyOcean – Pierre Bahurel (30 min)

12:00 - 12:30 Argo – Mathieu Belbeoch (30 min)

12:30 Lunch

13:30 - 14:00 GHRSST – Matt Martin (30 min) - TBC

Continued session 2: Discussion of work-plan for the next 5 years

 

14:00 - 15:30 Continuation of the discussion from day 1, including discussion on how to make GOVST work effectively

15:30 Coffee/tea break

16:00 - 16:30 Any other business (next meeting)

 

16:30 Meeting closes